BPG maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website te analyseren, om het mogelijk te maken content via social media te delen en om de inhoud van de site af te stemmen op uw voorkeuren. Deze cookies worden ook geplaatst door derden. Door deze melding te accepteren of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.

lijmen van bpg bouwhof

Het maken van goede houtverbindingen is een vak apart. Want hout lijmen luistert nauw en het is een kunst om er een echt solide constructie van te maken. De keuze voor de juiste lijm is hierin een belangrijke factor. BPG Bouwhof heeft een veel verschillende soorten lijm op voorraad, want er is niet één beste lijm voor alle verbindingen. Wat de geschikte soort lijm is, hangt af van je doel. Onze medewerkers kunnen hierin goed adviseren, want zij zijn op de hoogste van de nieuwste ontwikkelingen in ons assortiment. Bij een goede lijmverbinding zal de verlijmde verbinding sterker zijn dan het hout zelf. Het hout zou dan dus nog eerder breken dan het verlijmde stuk. Dit geldt overigens niet voor kopshout verlijmingen.

Kit

Kit is een elastische voegvulling die veel wordt toegepast in de bouw, maar ook bij doe-het-zelfprojecten. We kennen allemaal wel tegelkit, maar er zijn meer soorten en toepassingen. Kit is in veel kleuren en maten verkrijgbaar. Zo is er siliconenkit, wat vaak gebruikt wordt bij vloeren en keukenopstellingen. Acrylaatkit kunt u het beste gebruiken bij voegen die weinig te verduren hebben qua werking of vocht. Acrylaatkit is goed overschilderbaar. Dan is er ook nog beglazingskit. Dit wordt bijvoorbeeld gebruikt voor kozijnen. Sommige acrylaatkitten kunt u makkelijk overschilderen, andere soorten acrylaatkit zijn weer extra soepel te verwerken. Welke soort kit het beste bij uw project past, kunt u het beste bespreken met een van onze ervaren medewerkers. Zij hebben ruime ervaring en weten welke mogelijkheden en nieuwe ontwikkelingen er zijn op dit gebied.


Bel mij